Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση Πρόσκληση


Στο δεύτερο βιβλίο της, και σε μια λογοτεχνικά ώριμη γραφή, η Αρετή Γεωργοσοπούλου ξορκίζει τη λήθη. Λίθοι στη Λήθη, επιγράφεται το βιβλίο αυτό και θέμα του η ζωή ενός Σαμιώτη αγωνιστή, του Τάσου Σβορώνου. Εδώ, περιγράφεται η πορεία του ήρωα από τη Μέση Ανατολή στις φυλακές, στις εξορίες και τα ξερονήσια, την περίοδο της εθνικής αντίστασης, ύστερα σ’ ένα γελαστό διάλειμμα και κατόπιν πάλι στα χρόνια της χούντας. Από τα μάτια του αναγνώστη περνούν όλα τα πάθη του 20ού αιώνα. Με μια ιστορική, πολιτική αλλά και ψυχολογικά διεισδυτική ματιά, ανατέμνεται η ανθρωπολογία μιας εξουσίας, τα στελέχη της οποίας για χρόνια κατέστρεφαν τον τόπο. Η αυθαιρεσία, η παράνοια και η πλήρης απορρύθμιση της δημοκρατίας, όπως με άλλους –πιο εξελιγμένους τρόπους– επαναλαμβάνεται και σήμερα αποτυπώνονται με ιδιαίτερη ευστοχία... Ο αναγνώστης συγκινείται και ανακαλύπτει συνάμα την ανθρώπινη αντοχή, αλλά μαζί την ελπίδα και το χαμόγελο, που καμιά εξουσία, όσο διεφθαρμένη και αν είναι, δεν μπορεί να σκιάσει. 

Ο Μαΐστρος και το βιβλιοπωλείο Νέος Κύκλος σας προσκαλούμε σε μια ιστορική και λογοτεχνική βραδιά και σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο "Λίθοι στη Λήθη". 
Θα μιλήσουν η φιλόλογος Χριστίνα Παναγιώτου, η συγγραφέας δρ Ευη Βουλγαράκη και η συγγραφέας του βιβλίου Αρετή Γεωργοσοπούλου - Μακρέλ.
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στο βιβλιοπωλείο Νέος Κύκλος, Καραολή & Δημητρίου 43 στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου